Caravana CIVIS a poposit  marți, 17.februarie 2015, la Școala Gimnazială Nr.2 Codlea, Centru de Asistență Socio-Educativă nr.2.

La întâlnire au participat: cadre didactice, consilieri școlari, mediatori, cursanți ADȘ, părinți, agenți economici, reprezentanți ai  unor ONG-uri și ai comunității locale.

Campania de constientizare a populației în vederea prevenirii și reducerii fenomenului de părăsire timpurie a școlii s-a concretizat prin intermediul unei dezbateri cu tema” Succesul școlar-primul pas spre succesul integrării.

Prezent la întâlnire, viceprimarul Municipiului Codlea a prezentat viziunea Primăriei privind reducerea fenomenului de părăsire timpurie a școlii și măsurile care au fost luate, la nivel local ,dar și investițiile planificate  în acest scop.

Părăsirea timpurie a școlii  este considerată, de către reprezentanții Consiliului Local, o problemă  gravă și, ca o măsură care poate fi luată ar fi  creșterea atractivității școlii prin extinderea spațiilor existente, în vederea dezvoltării activitătilor extracurriculare.

Conducerea unității școlareconsideră că activitatea școlii pe care o reprezintă este relevantăpentru dimensiunea europeanăîn educație, deoarece principiile care guvernează demersul educativ sunt: principiul echității, în baza căruia accesul la învățare se face fără discriminare, principiul eficienței, în baza căruia se urmărește obținerea de rezultate maxime prin gestionarea resurselor existente și principiul asigurării de șanse.

Reprezentantul școlii în comunitate și al comunității în școală-mediatorul școlar, a fost prezent la activitate alături de cursanții din cadrul Programului “A doua sansa „.

Întâlnirea a fost apreciată de către participanți, campania de conștientizare a populației privind prevenirea riscului de abandon școlar, reprezentând oportunitatea de a implica  școala, familia și comunitatea în procesul de susținere și consiliere a copiilor și tinerilor proveniți din medii dezavanajate care participă la programul “A doua șansă”, dar și de a preveni părăsirea timpurie a școlii a copiilor cu probleme de integrare.

DSCF0839

Pentru mai multe informatii click aici! 

***

Proiectul CIVIS este derulat de Inspectoratul Școlar Județean Brașov în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Galați și Concept Electronics SRL pe parcursul a 18 luni, în perioada aprilie 2014 – septembrie 2015. Proiectul își propune să reintegreze în sistemul de învățământ copii și tineri care au abandonat școala și care provin din județele Brașov și Galați, astfel încât cât mai mulți dintre ei să finalizeze cel puțin ciclul primar de școlarizare. În plus, obiectivul proiectului este să susțină preșcolarii și elevii proveniți din comunități dezavantajate, din cele două județe, prin acțiuni integrate de reducere a abandonului școlar și a riscului de părăsire timpurie a școlii.